23. tammikuuta 2018

Pähkinäiset suklaa cupcaket kinuskisydämellä


Nämä ihanan pähkinäiset suklaa cupcaket syntyivät kiitollisuuden velassa edellisen työpaikkani esimiehelle. Kokemuksesta tiedän suklaan ja erityisesti Snickersien olevan hänen mieleen, joten aloin siltä pohjalta miettimään jotain pientä ja helposti kuljetettavaa. Kiitokseksi siitä, että hän auttaa minua eteenpäin urallani ravintola-alalla vielä useampi kuukausi sen jälkeen kun vaihtoi työpaikkaa.

Lopputuloksena mehevät suklaa cupcaket pähkinäsattumilla ja ihanalla kinuskisydämellä. Suklaakreemi joka ei ole äklömakea ranskankerman ansiosta, mutta kuitenkin ihanan suklainen.

Suklaacupcaket 10kpl:
  • 1,5 dl jauhoja
  • 0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 dl rouhittuja suolapähkinöitä
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 2 munaa (L koko)
  • 100g (1,4 dl) ruokokidesokeria (voi korvata hienolla sokerilla)
  • 100g (1,2 dl) fariinisokeria
  • 80 ml öljyä
  • 150g ranskankermaa
Kinuski:
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus suolaa
Kuorrute:
  • 100g maitosuklaata
  • 20g huoneenlämpöistä voita
  • 70 g tuorejuustoa
  • n.1,5 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 75 g ranskankermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita muffinipelti valmiiksi 10 muffinille. Jos sinulla ei ole muffinipeltiä käytä amerikanmuffinivuokia. Ne jaksaa pitää muffinit ryhdissään, eikä leviä paistettaessa ympäri peltiä.

Sekoita suuressa kulhossa keskenään jauhot, (siivilöi) kaakao, leivinjauhe, ruokasooda ja pähkinärouhe. Mittaa toiseen pienempään kulhoon kananmunat, sokerit ja öljy. Vatkaa kunnes seos on täysin tasaista, eikä öljy enää erotu massan pinnalle..
Lisää puolet kosteasta seoksesta kuivien aineiden joukkoon ja puolet ranskankermasta. Sekoita muutaman kerran puuhaarukalla ja lisää loput kosteat aineet. Vältä sekoittamasta liikaa! Vain sen verran kun ainekset on sekaisin.
Täytä muffinivuoista n. 2/3 osaa. Paista 20-25 min. Muffinit on valmiita kun hammastikkuun ei jää yhtään taikinaa.
 Tee lämpimien muffinien keskelle kolo kinuskia varten. (Mitä nopeammin teet kolot muffineihin uunin jälkeen sitä helpompaa se on, mutta varo polttamasta sormiasi!) Käytä apuna esimerkiksi pyöreää tyllaa. Anna muffinssien jäähtyä täysin.

Huom, tässä vaiheessa on hyvä ottaa kuorrutekreemin voi huoneenlämpöön pehmenemään!

Mittaa kinuskin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen. Ota viereen vesilasi jossa on kylmää vettä. Valmis kinuski hyytyy kun tiputat pisaran vesilasiin. Anna kinuskin jäähtyä niin ettet polta itseäsi. Kaada kinuski pursotuspussiin ja täytä muffinien kolot kinuskilla. (Ylijääneen kinuskin voi käyttää cupcakejen koristeluun!)

Aloita kuorutekreemin valmistaminen hienontamalla suklaa ja sulattamalla se mikrossa. Muista sekoittaa suklaata 10-20 sekunnin välein, ettei se pala! Jätä suklaa sivuun jäähtymään.
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vatkaa muutama minuutti kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Siivilöi joukkoon pienissä erissä tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa joukkoon jäähtynyt suklaa ja ranskankerma. Jatka vatkausta kunnes kuorrute on tasaista. Jos se tuntuu liian juoksevalta lisää tomusokeria, jos seos taas tuntuu liian jämäkältä voit lisätä ranskankermaa tai vaikka pienen tilkan maitoa.
Lusikoi kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota suklaakreemi kuppikakkujen päälle. Koristele suolapähkinöillä ja ylijäänneellä kinuskilla. Säilytä valmiit cupcaket jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti