31. tammikuuta 2018

Maailman paras suklaajuustokakku


Tämä juustokakku on ehdottomasti kaiken vaivansa ja odottelun arvoinen. Se on käsi sydämellä parasta suklaajuustokakkua mitä olen ikinä syönyt. Suklainen, kuohkea...se vain on täydellinen. Kakun saa myös helposti muutettua gluteenittomaksi vaihtamalla pohjan jauhot tai tekemällä pohjan gluteenittomista kekseistä.

Jos haluat hieman nopeuttaa valmistumista, voit tehdä kakkuun keksipohjan esimerkiksi Domino- tai Oreokekseistä (20 kpl Dominoita/Oreoita ja 50g voita). Mielestäni kuitenkin tämä Kinuskikissan ohjeella tehty browniepohja sopii tähän juustokakkuun kuin nenä päähän.

Brownies-pohja
  • 125g voita
  • 75g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeri
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl vanilijasokeri
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja

Juustokakku 22cm
  • 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 200g tuorejuustoa
  • 200g taloussuklaata 
  • 4 munaa
  • 300g ranskankermaa
  • 1,5 dl kuohukermaa

Suklaaganache
  • 200g tummaasuklaata
  • 200g kuohukermaa
  • n. 1 rkl voita

Aloita esivalmistelemalla vuoka. Laita 22cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Leivinpaperiarkkia ei kannata leikata pienemmäksi. Se helpottaa myöhemmässä vaiheessa, ettei juustokakkuun pääse vesihauteessa paistettaessa vettä. Suihkuta vuoan reunoille vuokasprayta. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Ota juustokakkutäytteen tuorejuusto, ranskankerma ja kuohukerma  huoneenlämpöön.

Aloita pohjan valmistaminen sulattamalla voi kattilassa. Lisää kuuman voin joukkoon suklaa ja sekoittele rauhallisesti kunnes suklaa on sulanut. (Huom! voin kannattaa antaa jäähtyä hetki ettei suklaa pala). Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaa hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita tasaiseksi. Esipaista 175 asteisessa uunissa 15 min.

Laske pohjan paiston jälkeen uunin lämpötila 160 asteeseen. Pese tarvittaessa irtopohjavuoan reuna ja laita se takaisin paikalleen (muista voidella reuna, jos peset sen).

Aloita juustokakkutäytteen valmistaminen sulattamalla suklaa mikrossa. (Muista sekoittaa 10-20 sekunnin välein). Jätä suklaa jäähtymään.
Mittaa isoon kulhoon kaakaojauhe ja sokerit. Sekoita kunnes sokeri on hajoittanut kaakaosta paakut. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Kun massa on tasaista, lisää joukkoon suklaa ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi. Kopauta kulho muutaman kerran pöytää vasten, että isoimmat ilmakuplat hajoavat.
Laita irtopohjavuoan ympärille huolellisesti foliota, ettei vesihauteen vesi pääse vuokaan. (Nosta tässä kohdassa ylimääräiset leivinpaperit ylöspäin). Laita vuoka suureen uunivuokaan tai isompaan kakkuvuokaan (HUOM! ei irtopohjavuokaa!). Kaada juustokakkumassa browniepohjan päälle. Kuumenna vedenkeittimellä vettä ja kaada sitä vuokaan niin, että veden pinta on n. puoleen väliin irtopohjavuokaa. Paista juustokakkua 160 asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti 15min. Juustokakku on valmis kun se hyllyy vielä hieman keskeltä, muttei kuitenkaan ole selvästi juoksevaa pinnan alta. Anna juustokakun jäähtyä hyvin. Mielellään yön yli jääkaapissa.

Aloita ganachen valmistus rouhimalla suklaa. Mittaa suklaa ja kerma kattilaa isompaan kulhoon. Laita kattilan pohjalle muutama sentti vettä (niin ettei vesi osu kulhon pohjaan). Kuumenna ja kääntele seosta välillä rauhallisesti (älä vatkaa!). Älä nosta kulhoa välillä pois kattilan päältä, ettei sekaan pääse vesihöyryä. Kun suklaa alkaa sulaa ota kattila pois liedeltä ja sekoita rauhallisesti. Kun seos on tasaista lisää joukkoon voi ja sekoita se huolella mutta älä edelleenkään vispaa ettei ganacheen muodostuisi kuplia. Ota kulho pois kattilan päältä ja anna ganachen jäähtyä. Kun ganache alkaa hieman paksuuntua, kaada puolet ganache kakun pälle ja avita sen levittymistä tarvittaessa paletilla. Laita kakku ja ylijäänyt ganache jääkaappiin. Anna ylijääneen ganachen jäähtyä jääkaapissa noin puolesta tunnista tuntiin. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi. (Huom! ganachessa on käytetty kuohukermaa, joten se menee helposti voiksi. Ole tarkkana, ettet vatkaa liikaa!)
Lusikoi ganachevaahto tähtityllalla varustettuun pursotuspusiin ja pursota haluamasi kuvio juustokakun reunoille.

6 kommenttia:

  1. Tämä kakku kuulostaa todella herkulliselta! Pystyisikö tuon tekemään ilman tuota vesihaude -vaihetta, vain paistamalla uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti onnistuu niinkin, mutta voi vaikuttaa kakun koostumukseen. En ole itse ikinä paistanut kyseistä kakkua niin, joten varmoja paisto-ohjetta en voi luvata. Lähtisin kuitenkin kokeilemaan samoilla 160 asteilla. Kakku tulee kypsymään nopeammin joten kannattaa jo 40-45min kohdalla varovasti testailla kypsyyttä. Suosittelen kuitenkin kakun paistamista vesihauteella jos siihen vain on mahdollisuus :)

      Poista
  2. Tää kuulostaa ja näyttääkin kyllä todellakin maailman parhaalta! ❤😍

    VastaaPoista
  3. Ihan parasta kakkua ja onnistuu hyvin gluteenittomanakin. Mutta leikkaus on todella haasteellista tahmaisen rakenteen takia. Kuuma kokkiveitsi on paras ja juhliin leikkasin kakun osiin. Olisin kyllä halunnut, että jokainen voi oman palansa leikata.

    VastaaPoista
  4. Hei, kestääköhän tämä pakastamisen?

    VastaaPoista
  5. Voivoi. Pojalla hu synttäri ja oli tekemässä tätä.. Yritin laittaa runsaasti ja tiukasti foliota irtopohjavuoan ympärille,mutta koska folio ei riittänyt kokonaan,vaan piti laittaa useammasta osasta, niin eihän se vesi pysy vuoan ulkopuolella, vaikka kuinka nosteli leivinpapereita ylöskin.
    Laitoin nyt uuniin ilman mitään,mutta eihän siitä voi kakkua tulla,kun en tiedä mitenpaljon vettä pääsi sisään. Kyllä harmittaa, että aloin tuota vesihaudetta kokeilemaan -useampivaiheinen kakku ja aineksiakin kului kiitettävästi kuitenkin.

    VastaaPoista